Miten asiakaslehti mahtuu kännykkään?

Kirjoittanut Tarja, 12.5.2023

Joissain tutkimuksissa jo yli 70 % sähköisten julkaisujen lukijoista käyttää  älypuhelinta. Melkoinen haaste asiakaslehden näköisversiolle – vai onko?

Asiakaslehdet rakentavat positiivista asiakaskokemusta pitämällä heitä ajan tasalla asioista, jotka heidän on hyödyllistä tietää. Valmiiksi koottu tietopaketti säästää asiakkaan aikaa ja myös viihdyttää ja taustoittaa tärkeistä aiheista. Se on tehokas tietokanava asiakkaan arkeen. Hänestä pidetään huolta ja häneen pidetään säännöllisesti yhteyttä. 

Painettu asiakaslehti on omanlaisensa lukukokemus, jolla on vankka kannattajakuntansa. Painettujen asiakaslehtien rinnalla tai tilalla olevat selailtavat näköislehdet palvelevat samassa tehtävässä, mutta kokemus on erilainen. Tietokoneen ruudulta näköislehteä selaavaa näköislehti palvelee vielä hyvin ja lisäarvoa tuo mahdollisuus klikata lehdestä eteenpäin joko taustoittaviin aineistoihin tai toiminnallisiin osoitteisiin, joissa asiat saa hoidettua loppuun samalla kertaa.  Animointi, liikkuvat kuvat ja videot parantavat asiakaskokemusta tässäkin.

Lukijatutkimuksissa älypuhelimella näköislehtiä lukevien osuus on jatkuvassa kasvussa. Yleensä osuus lähentelee 50 prosenttia, mutta joissain julkaisuissa älypuhelimella lukijoiden määrä ylittää jo 70 prosenttia. Perinteisen printtiasiakaslehden näköisversio – joko pdf tai selailtava – mahtuu heikosti sinällään kännykän ruudulle.

Mutta siihen on olemassa ratkaisuja.  Oma sovellus on varma ratkaisu, mutta edullisemmin saa perinteisilläkin julkaisualustoilla huomioitua sekä mobiili- että desktop-käyttäjät. Näin voidaan räätälöidä myös sisältöä eri käyttäjäryhmien mukaan ja eri viestintäkanavien tarjontaa hyödyntäen.

Jätä meille viesti, niin saat lisätietoa aiheesta.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö. Käydään yhdessä läpi millainen asiakaslehtiratkaisu sopisi parhaiten yrityksesi tavoitteisiin.