Smart Display mahdollistaa konversiopohjaisen hinnoittelun - Mainostoimisto Selekti
Smart Display mahdollistaa konversiopohjaisen hinnoittelun - Mainostoimisto Selekti

Bannerimainontaa, jossa maksat vain konversioista

9.8.2018

Kirjoitin aiemmin artikkelin bannerimainonnasta, jossa suosittelin käyttämään klikkauspohjaista hinnoittelua näyttökertoihin perustuvan hinnoittelun sijaan.

Google Ads tarjoaa myös toisenlaisen vaihtoehdon hinnoitteluun. Siinä maksat vain konversioista, esim. verkkokauppaostoksista, puheluista, yhteydenotoista tai pdf:n latauksista. Eli kustannuksia tulee vain oikeista tuloksista.

Tavoite CPA -hintatarjousstrategia on Googlen Smart Bidding -strategia, jonka avulla määritetään kuinka paljon olet valmis maksamaan konversiosta. Oletuksena Tavoite CPA hinnoittelee kampanjat klikkausperusteisesti ja on käytettävissä kaikissa display-kampanjoissa. Google arvioi automaattisesti klikkauskohtaisen hintatarjouksen, ja pyrkii pitämään konversioiden kustannuksen keskimäärin määritellyssä arvossa.

Kuten aina, kampanjaan vaikuttavat huutokaupan kilpailutilanne, aloitussivukokemus ym. laatutekijät. Joten jos asetat Tavoite CPA:n liian alhaiseksi, et tule saamaan konversioita.

Smart Display -kampanjatyyppi mahdollistaa konversioperusteisen hinnoittelun

Jos Google Ads -tililläsi on käytössä konversioseuranta, ja viimeisen 30 päivän aikana kertynyt vähintään 100 konversiota, näet uutta display-kampanjaa luodessa kampanjatyypin nimeltä Smart Display.

Tämä kampanjatyyppi käyttää tehokkaasti Googlen koneoppimista, ja siihen sisältyy paljon automaattisesti tapahtuvia asioita. Tällaisia ovat mm. automaattinen kohdentaminen siellä, missä mainos toimii parhaiten.

Smart Display -kampanjatyyppi käyttää oletuksena edellä mainittua Tavoite CPA -hintatarjousstrategiaa, mutta tässä kampanjatyypissä hinnoittelu on oletuksena konversioperusteinen. Sen saa toki muutettua halutessaan klikkausperusteiseksi.

Tätä kampanjatyyppiä ja hinnoittelua käytettäessä kustannus syntyy vain tapahtuvista konversioista. Näin ollen mainoksesi näytöt, puhumattakaan niiden klikkaamisesta, eivät maksa mitään.

Tutustu verkkomainonnan palveluumme täältä.

Kirjoittanut Ville Nurmi

Ville työskentelee mm. hakumainonnan, verkkomainonnan ja verkkosivujen toteutuksen parissa.
LinkedIn

Kiinnostuitko yhteistyöstä kanssamme, onko sinulla projekti johon etsit verkkomainonnan osaajaa? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä. Käydään yhdessä läpi yrityksesi tarpeet ja millainen ratkaisu sinun tavoitteisiisi sopii.

Ota yhteyttä